Tekirova Bülteni
tekirova bülten arşivitekirova haber arşivitekirova anket

Dünyaca Ünlü Maratoncular Tekirova'da Finish Yaptı

GATAB’ın Desteği ile gerçekleşen Üçüncü “ULTRA MARATONU” Tamamlandı, Sıra OLYMPOS Maratonu’nda

DÜNYACA ÜNLÜ ULTRA MARATONCULAR TEKİROVA’DA FİNİSH YAPTI

Başkan Üras: “ Sezon Dışı Sportif Aktivitelerin Cazibe Merkeziyiz”

Türkiye’yi yüksek mücadeleye dayalı yeni bir spor kavramı olan Ultra Maraton ile tanıştıran “Likya Yolu Ultra Maratonu” un üçüncü ayağı tamamlandı. Türkiye’nin ilk ultra maratonu olan Likya Yolu Ultra Maratonu’nda 6 günde 241 kilometreyi koşarak finiş çizgisine ulaşan isim 32 saat 35 dakika ve 8 saniye ile Faruk Kar oldu.

Türkiye’de düzenlenen ilk “Ultra Maraton” olma özelliğine sahip bir spor organizasyonu olan “Likya Yolu Ultra Maratonu,” Tekirova’da tamamlandı.

Toplam 509 km uzunluğundaki tarihi Likya Yolu’nun yaklaşık 240 km’lik bölümünü kapsayan ve 6 günde tamamlanan Likya Yolu Ultra Maratonu, bu yıl Fethiye Ölüdeniz’den başladı ve Tekirova Belediye’sinin sınırları içinde yer alan tarihi Phaselis Antik Kenti’nde son buldu.  6 gün boyunca maratoncular su hariç tüm ihtiyaçlarını sırt çantalarında taşıyarak tamamladı. Maratonu Faruk Kar, 32 saat 35 dakika ve 8 saniye ile birinci olarak tamamladı. Maratonun ikinci gelen ismi 33 saat 25 dakika 38 saniye ile Ramazan Kar, üçüncü olan isim ise 36 saat, 16 dakika 52 saniye ile Utkuer Yaşar oldu.  Likya Yolu Ultra maratonuna katılan ve dereceye giren  sporcular Tekirova Belediyesi amfi tiyatrosunda  düzenlenen tören ile ödüllerini aldılar.

Sıra OLYMPOS Maratonu’nda… 30 Eylül’de tamamlan Ultra Maraton’a ev sahipliği yapmaktan ve finişin Tekirova’da gerçekleşmesinden dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirten GATAB Başkanı ve Tekirova Belediye Başkanı Yusuf Üras, koşunun sportif amacının yanı sıra bölgenin tarihi ve doğal güzelliklerini keşfetme adına da büyük önem taşıdığına değinerek şunları söyledi: “Yarışmaya katılan ve dereceye giren tüm sporcuları tebrik ediyorum. Müthiş bir performans ortaya koydular. Atletizm sporların en kıymetlisi, böylesi bir sporun bölgemiz sınırları içinde olması maratonu bizim için daha da anlamlı kılıyor. Turizmin çeşitlendirilmesi ve alternatif turizm potansiyellerinin ortaya çıkması açısından Ultra Maraton bölgemize ivme katan bir etkinlik. Kemer bölgesinin sezon dışı sportif aktivitelerin cazibe merkezi olması için yoğun uğraş veriyoruz.  Bu ve bunu gibi etkinlikler sayesinde Kemer bölgesinin farklı zenginlikleri ve artıları ortaya çıkıyor.  Ultra maraton tamamlandı şimdi sıra organizasyonu tamamen bize ait olan 1. Uluslararası OLYMPOS Maratonu’nun da. 21 Ekim’de gerçekleşecek etkinliğimizle maraton ateşi bu kez Kemer’de yanacak. Şimdi tüm enerjimizi bu maratona vereceğiz. Halk Koşu’sunun da yapılacağı bu etkinliğin çok başarılı geçeceğine inanıyorum”

Ultra MAraton  Ultra Maraton  Ultra Maraton